Introduction

"Στο μέλλον, η Γη έχει κατορθώσει να ανακάμψει μετά από τους μακρόχρονους εμφύλιους πολέμους της και την μεγάλη κοσμο-καταστροφή της μαγνητικής καταιγίδας. Οι χρυσοί αιώνες ακολούθησαν, και τώρα η ανθρωπότητα απολαμβάνει τους καρπούς του πολιτισμού της έχοντας αποικήσει και σε άλλους πλανήτες του ηλιακού συστήματος, στις περίφημες ιπτάμενες ηπείρους του Κρόνου και τις φουτουριστικές μεγαλούπολεις του Ουρανού.
Κάποιοι άνθρωποι όμως, με ικανότητες που μόνο λίγοι μπορούν να κατανοήσουν, επωφελούνται από τις άγριες συνθήκες που επικρατούν μεταξύ των τριών πλανητών της Ομοσπονδίας, και στέκονται έτοιμοι για να προκαλέσουν κακό.

Μόνο μια δύναμη ανώτερη είναι ικανή να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που προσπαθούν να διαταράξουν την φυσική γαλήνη του κόσμου και να επαναφέρει την αρμονία."

Η Αποικία του Κρόνου


600 χρόνια πριν, η εδραίωση της αστρονομίας και της διαστημικής τεχνολογίας είχαν ήδη κάνει πραγματικότητα τα ταξίδια σε μακρυνούς πλανήτες του ηλιακού συστήματος. Η επικείμενη απειλή του υπερπληθυσμού που θα μάστιζε σύντομα την Γη προβλημάτιζε την παγκόσμια ηγεσία, η οποία έπρεπε να καταφύγει σε μια λύση.
Συγκρότησε ένα επιτελείο επιστημόνων, που με έδρα τους τον γιγάντιο διαστημικό σταθμό Sor 338, έκανε την εξής ανατρεπτική ανακάλυψη: Η ρίψη μιας βόμβας αντιύλης στον μεταλλικό πυρήνα του Κρόνου θα δημιουργούσε ενέργεια μεγατόνων και μια ζώνη αντιβαρύτητας στο εσωτερικό του αέριου πλανήτη. Η ζώνη αυτή θα μπορούσε να παραλάβει ακόμη και τεράστιους όγκους ουρανίων σωμάτων.
Κατά την ρίψη μιας δεύτερης βόμβας κλιματικής αναδιάρθρωσης -που παλαιότερα χρησιμοποιούταν σαν βιολογικό όπλο μεγάλης κλίμακας- δημιουργήθηκε κατάλληλη ατμόσφαιρα στα ενδότερα του Κρόνου.
Έκτοτε, ήταν θέμα χρόνου και προσπάθειας η ρυμούλκηση και εναπόθεση αστεροειδών στην νεοσύστατη ζώνη αντιβαρύτητας.
Με τη χρήση των διαστημόπλοιων Τερραφόρμ ολοκληρώθηκε η διαδικασία μετατροπής των άγονων αστεροειδών σε μια περιοχή κατάλληλη για αποίκηση.
Η ευφυής κατασκευή της αποικίας την μετέτρεψε με τα χρόνια σε αναξάντλητη πηγή πρώτων υλών ευνοώντας κυρίως τη γεωργική ζωή που φέρνει τον άποικο ολοένα και πιο κοντά στην τεχνητή φύση γύρω του, όσο οξύμορο κι αν ακούγεται κάτι τέτοιο...

No comments:

Post a Comment