Την περίοδο που έγινε η μεγάλη κληρωτή αποίκηση του πλανήτη Κρόνου, προκειμένου να ελαφρυνθεί από τον υπερπληθυσμό της η Γη, λογικό ήταν το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων της να ανήκει στην κίτρινη φυλή. Με αυτόν τον τρόπο, πολλά από τα έθιμα και τις συνήθειες που η ασιατική φυλή ήδη εφάρμοζε από τότε να μεταφερθούν και στον Κρόνο, διαμορφώνοντας πια μια σχεδόν μαζική κουλτούρα ονομαζόμενη απο το λαό των υπολοίπων πλανητών ως «μετασιατική».
Δυστυχώς, εξαιτίας των μετέπειτα διαφορών της Γης και του Κρόνου που προέκυψαν λόγω της μετάλλαξης των αποίκων, η συνθήκη της Ταράνδιας περί «περιορισμού τεχνολογικού επιπέδου» έφερε την αποικία δεκάδες χρόνια πίσω. Η διεθνική άμυνα του Κρόνου κατέληξε συνεπώς να βρίσκεται κι αυτή σε περιορισμένο επίπεδο.
Μοναδική λύση αποτελούσε πλέον η επισημοποίηση των παλιών σχολών πολεμικών τεχνών ως κέντρα εκπαίδευσης στρατιωτών. Υποχρεωτικά, όλοι οι άνδρες συμπληρώνοντας το δέκατο έτος της ηλικίας τους, και για πέντε χρόνια τουλάχιστον, συμμετείχαν στην στρατιωτική παιδεία της χώρας τους μέχρι να αποκτήσουν τον τέταρτο βαθμό ικανότητας και το αξίωμα του μαθητευόμενου πολεμιστή. Τώρα, στο σύνολο τους υπάρχουν πάνω από 300 σχολές εκπαίδευσης, μονάχα στο σύμπλεγμα της Ταράνδιας. Απο τις γνωστότερες θεωρούνται η σχολή μαχητών του διοικητή Μπρομ στο Φοίνικα της Μαράζιας, το τάγμα των υπερασπιστών στο Ρον, και φυσικά η σχολή πολεμιστών δασκάλων της Άιρι στη Μερανδία. Η τελευταία, η σχολη του δάσκαλου Μπουράϊ, διατηρεί ακόμη τα πρότυπα και τις αρχές της παλαιάς ασιατικής κουλτούρας από την περίοδο πολύ πριν την αποίκηση του Κρόνου.
No comments:
Post a Comment